Contacteer ons
Hou

Telefoonnummer : +8613983025528

WhatsApp : +8613983025528

Het verschil tussen wolframcarbide en hoge snelheidsstaal

April 20, 2020

Het wolframcarbide (harde legering) heeft een reeks uitstekende eigenschappen zoals hoge hardheid, slijtageweerstand, goede sterkte en hardheid, hittebestendigheid en corrosieweerstand, vooral zijn hoge hardheid en slijtageweerstand, zelfs bij een temperatuur van 500 ℃ blijft het fundamenteel onveranderd, en heeft nog een hoge hardheid bij 1000 ℃.

 

Het wolframcarbide, de belangrijkste onderdelen is wolframcarbide en het kobalt, dat van 99% van alle componenten rekenschap geeft, 1% is andere metalen, zodat wordt het genoemd wolframstaal, ook als gecementeerd carbide wordt bekend, en om de tanden van de moderne industrie beschouwd die als.

 

Het wolframcarbide is een gesinterd samengesteld die materiaal uit minstens één metaalcarbide wordt samengesteld. Het wolframcarbide, het kobaltcarbide, niobium het carbide, het titaniumcarbide, en het tantaliumcarbide zijn gemeenschappelijke componenten van wolframstaal. De korrelgrootte van de carbidecomponent (of fase) is gewoonlijk tussen 0,2 en 10 microns, en de carbidekorrels worden geplakt samen gebruikend een metaalbindmiddel. Het metaal plakkend is over het algemeen een metaal van de ijzergroep, en het kobalt en het nikkel worden algemeen gebruikt. Daarom zijn er de legeringen van het wolframkobalt, de legeringen van het wolframnikkel en het kobaltlegeringen van het wolframtitanium.

 

Wolframcarbide het sinteren moet het poeder drukken in een spatie, dan hitte het in een sinterende oven aan een bepaalde temperatuur (het sinteren temperatuur), en het houden voor een bepaalde tijd (holdingstijd), en dan het koelen neer, om de gewenste prestaties van het materiaal van het wolframstaal te verkrijgen.

 

① de harde legering van het wolframkobalt

 

De belangrijkste onderdelen zijn wolframcarbide (WC) en bindmiddelenkobalt (Co). Zijn merk is samengesteld uit „YG“ („hard, Kobalt“ de Chinese prefix van Pinyin) en het gemiddelde percentage van kobaltinhoud. Bijvoorbeeld, betekent YG8 dat gemiddeld WCo = 8%, en de rest wolfram-kobalt wolframcarbide is.

 

② het kobalt harde legering van het wolframtitanium

 

De belangrijkste onderdelen zijn wolframcarbide, titaniumcarbide (TiC) en kobalt. Zijn merk is samengesteld uit „YT“ („hard, Titanium“ de Chinese prefix van Pinyin) en de gemiddelde inhoud van titaniumcarbide. Bijvoorbeeld, betekent YT15 dat de gemiddelde Tic = 15%, en de rest het kobaltcarbide van het wolframtitanium met wolframcarbide en kobaltinhoud zijn.

 

Het tantalium (niobium) harde legering ③ van het wolframtitanium

 

De belangrijkste onderdelen zijn wolframcarbide, titaniumcarbide, tantaliumcarbide (of niobium carbide) en kobalt. Dit soort gecementeerd carbide wordt ook genoemd universeel gecementeerd carbide of algemeen begrip gecementeerd carbide. De merknaam is samengesteld uit „YW“ („hard“, „Bleke“ prefix van Chinese die Pinyin) door een serienummer, zoals YW1 wordt gevolgd.

 

Het wolframstaal heeft een reeks uitstekende eigenschappen zoals hoge hardheid, slijtageweerstand, goede sterkte en hardheid, hittebestendigheid en corrosieweerstand, vooral zijn hoge hardheid en slijtageweerstand, die fundamenteel zelfs bij een temperatuur van 500 ℃ onveranderd blijven. Bij 1000 heeft ℃ nog een zeer hoge hardheid. Het gecementeerde carbide wordt wijd gebruikt als materialen, zoals het draaien van hulpmiddelen, die hulpmiddelen, boorbeetjes, boorgereedschap, enz. malen. De scherpe snelheid van het nieuwe gecementeerde carbide is honderden tijden dat van koolstofstaal.

 

Het hoge snelheidsstaal (HSS) is een hulpmiddelstaal met hoge hardheid, hoge slijtageweerstand en hoge die hittebestendigheid, ook als windstaal wordt bekend of het voorstaal, het betekent zo dat het kan verharden zelfs als het in lucht tijdens het doven wordt gekoeld, en het is zeer scherp. Er worden ook genoemd wit staal.

 

HSS is een soort legeringsstaal met ingewikkelde samenstelling, die carbide bevatten die elementen zoals wolfram, molybdeen, chromium, vanadium, kobalt etc. vormen. De totale hoeveelheid legeringselementen is ongeveer 10-25%. Het kan een hoge hardheid in de hoge hitte scherpe omstandigheden (ongeveer 500 ℃) nog handhaven, kan HRC boven 60 zijn. Dit is het belangrijkste kenmerk van hoge snelheids staal-rood hardheid. Na het doven en het aanmaken bij lage temperatuur, heeft het staal van het koolstofhulpmiddel een hoge hardheid bij kamertemperatuur, maar wanneer de temperatuur hoger is dan 200 ℃, scherp daalt de hardheid. Bij 500 ℃, is de hardheid gedaald op een niveau gelijkend op de onthardende staat.

 

Verloor volledig de capaciteit om metaal te snijden, dat het gebruik van het staal van het koolstofhulpmiddel beperkt om scherpe hulpmiddelen te maken. Het hoge snelheidsstaal heeft goede rode hardheid, die de fatale tekortkomingen van het staal van het koolstofhulpmiddel goedmaakt.

 

Het hoge snelheidsstaal wordt hoofdzakelijk gebruikt om complexe dunne bladen en schokbestendige hulpmiddelen om metaal te snijden te vervaardigen. Het kan lagers op hoge temperatuur en koude uitdrijvingsvormen ook vervaardigen, zoals het draaien van hulpmiddelen, boorbeetjes, haardplaten, de bladen van de machinezaag, en het eisen vormen.